DSC_5798                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 • Kedves Anya és Apa!
 • Az óvoda csuda klassz, nagyon jól érzem magam, az óvónénik aranyosak, mindig mosolyognak. A csoportban egész nap játszunk, a legjobb barátom Barnabás. Tegnap is tanultunk új mondókákat, játszottunk körjátékot és festettünk is. Amikor festünk, vagy rajzolunk valamit, kirakjuk a falra, hogy mindenki lássa, ilyen ügyesek vagyunk. A csoport nagyon szép, besüt a napocska és sok játék van. Tornán a legjobban az tetszett, amikor a lábunkkal fogtuk a zsírkrétát és azzal kellett kiszínezni annak az állatnak a lábnyomát, amelyiket megtaláltuk, mert képzeljétek ma olyat játszottunk, hogy kutattuk a dzsungelben élő állatokat. Ugráltunk a trambulinon, bebújtunk az alagútba és végig kúsztunk benne. Felmásztunk a bordásfalra és zsámolyokon lépkedtünk, azok voltak játékból a kövek, amiken tudtunk menni a mocsárban. Voltunk a kertben is, először fociztunk, aztán Lili és Emma hívtak minket bújócskázni. Egyébként az udvart azért szeretem, mert lehet szaladgálni, van mászóka és homokozni is lehet. Néha megnézzük a teknősöket, viszünk nekik enni. Az óvónénik azt mondták, hogy tavasszal majd elültetjük a paradicsom palántákat és együtt fogjuk gondozni a kertet, ahol a zöldségek és gyümölcsök teremnek. Az ebéd ma is finom volt, a másodikból kétszer is kértem! Ebéd után megmutattam a kisebbeknek, hogyan kell fogat mosni, mert az óvónéni mindig azt mondja, hogy én már jó példát tudok mutatni a többieknek. Aztán diafilmet néztünk. Nagyon szeretem a diafilmet és az óvónéni olyan vicces, mert elváltoztatja a hangját és úgy mesél. Azután nagyot aludtam és amikor felkeltünk, segítettem beágyazni, mert én már ezt is tudom! Uzsonna után gyurmáztam, meg egy kicsit autóztam is. Anya! Én is járhatok angol foglalkozásra? Mert már ilyen is van és az biztos jó! És azt hallottam, hogy nyáron, amikor szünet lesz az oviban, lesz indiános, meg kalózos tábor is, ugye jöhetek majd? Most mennem kell, indulunk az uszodába. Szerintem ma már le tudok majd bukni kicsit a víz alá! Sok puszi, Botond”

 • “A gyerekeinknek mindenképpen olyan óvodát szerettünk volna választani, amely biztosítja egyrészt a nyugodt, szeretetteljes környezetet, másrészt lehetőséget nyújt arra is, hogy a szükséges, személyre szabott fejlesztést helyben, integrált módon megkaphassák. A Szitakötő Óvoda mindkét követelménynek a legteljesebb mértékben megfelel, és nagyon örülünk, hogy őket választottuk. A gyerekek az első naptól szívesen járnak az óvodába, beszoktatásra gyakorlatilag nem volt szükség, olyan hamar megszerették és elfogadták az óvónéniket és a környezetet. Mivel egyik gyermekünk több területen is fejlesztésre szorul, így lehetőség nyílik arra is, hogy az ő fejlesztését integrált módon oldjuk meg. Az óvoda eddig minden kérésükben maximálisan partnernek bizonyult, így a gyerekünk a kért fejlesztéseket felkészült, a gyerek által is elfogadott szakemberektől, megbeszélt időpontokban kaphatja meg úgy, hogy mindez az óvoda keretei között áll a rendelkezésünkre, a gyereket nem szükséges kiszakítani a megszokott környezetből a fejlesztések időtartamára. Összességében a Szitakötő Óvodát jó szívvel ajánljuk azoknak, akiknek fontos, hogy a gyermekük színvonalas, nyugodt légkörű, kis csoportlétszámú óvodai ellátásban részesüljön, akár egészséges, akár fejlesztésre szoruló gyerekről van szó.”

 

 • ” Gyermekem álmaiért és az én álmaimért” is megfelelő a Szitakötő Óvoda. Nekünk állami óvodai tapasztalatunk van 4 hónap, de ami rosszat csak eltudok mondani azt mind végigéltük az étkeztetéstől elkezdve minden. A Szitakötő Óvoda nyújtja mindazt, amit csak azt hittem az én álmon lehet csak, pedig a gyermekem és mind mi, a család  szívesen szeretünk oda járni. A gyermekem megkap mindent, amit csak el lehet képzelni. Rövid idő alatt látszik a szociális fejlődésén a törődés, nagy gondot fordítanak a gyerek maximális fejlesztésére, odafigyelésére. Törődést kap egy luxus környezetben kint- bent. Az étkeztetéssel nagyon megvagyunk elégedve, főleg a lányom pocija (nem beteg mint az állami ovi étkeztetésétől). A Szitakötő Ovi egy második otthont nyújt kislányunknak, imádnak oda járni, még a nem ovis kisebbik lányom is. Minden téren elégedett vagyok, minden kérésünknek eleget tettek a szimpatikus, mosolygós pedagógusok, a vezetők messzemenőkig emberségesek, kedvesek. És mindezt, hogyan érik el, és mindezt hogyan nyújtják nekünk, a Szitakötő oldalán elolvasható, milyen a gyermekünk álmaiért járni óvodába. Egy boldog, elégedett szülő.”

 

 • Kedves Szitakötősök!Csodálatos, hogy egy közösségi oldalnak köszönhetően – a napi szintű verbális kommunikáción, tájékoztatáson túl –, képes beszámoló formájában is bepillantást nyerhetünk kisfiúnk mindennapjaiba!Tegnap egy feltöltött fénykép láttán tanúbizonyságot nyert mindaz, amit reméltünk és hittünk, hogy Nálatok a lehető legjobb helyre kerül a gyermekünk. Amikor néhány hónappal ezelőtt megfogalmazódott bennünk, hogy óvodát kell váltanunk, és hogy Hozzátok fogunk járni oviba (ahová korábban már másfél évet jártunk tornázni és lovagolni, sőt, a nyáron több héten át táborba is jártunk, tehát volt némi rálátásunk az ovis életre és a szakemberekre), döntésünket elsődlegesen a nyugodt környezet, a gyermekekhez való megfelelő hozzáállásotok alapján hoztuk meg – legyen az a kis ember akár egészséges, akár természetéből kifolyólag nehézségekkel küzdő, vagy épp autista, esetleg fogyatékkal élő. Természetesen hozzájárult a döntéshez az is, hogy kisfiúnk helyben megkapja mindazt a komplex fejlesztést, ami előre segíti őt abban, hogy felzárkózzon és iskolaéretté váljon, illetve hogy lelkileg megerősödjék.

  Kezdetektől látjuk, hogy az óvodaváltással kivirult. Nap, mint nap szívesen megy az oviba, a sorozatos rosszallások, kudarcélmények hegeit sikerélmények gyógyítják, hisz’ büszkén mutatja a szebbnél szebb kis produktumait, és lelkesen beszámolózik a napi eseményekről, a kis barátairól.

   „A gyermekmosoly olyasmi, mint a tetoválás: örökre szóló műremek.”

  Legfontosabb gyermekeink boldogsága, öröme! Köszönjük szépen!